Ulogujte se

Svjetske bronze tekvandoista Draškića i Ćosića

Na Svjetskom prvenstvu u tekvondou koje je održano u Pjongjangu, prestonici Sjeverne Koreje, na kojem su učestvovali takmičari iz 70 zemalja, tekvondoisti zvorničkog "Srpskog Sokola" Srđan Draškić i Miljan Ćosić osvojili su bronzane medalje.

Ostvareni rezultat je istorijski uspjeh za Zvornik i prve svjetske medalje za tekvondo sport u Republici Srpskoj i BiH.

Miljan Ćosić osvojio je bronzanu medalju u formama u disciplini forme 4 dan i ponosan je na ostvaren uspijeh.

- Ostvarili smo stvarno veliki rezultat. Znate, kad dođete kao autsajder i ostvarite rezultat, onda se svi zapitaju - a ko ste vi, jer mnogi sa kojima smo bili u kontaktu i ne znaju gdje je BiH. Ovo je kruna dosadašnjeg rada, prezadovoljni smo - kaže Miljan.

Na putu do bronzane medalje, Srđan Draškić imao je četiri borbe u kategoriji do 71 kilograma.

- Izuzetno je teško doći do medalje. Takmičili su se vrhunski sportisti i borci. Trenirali smo dva puta dnevno cijelo ljeto, puno smo se spremali - istakao je Srđan.

Velike zasluge za postignut rezultat pripadaju i treneru Dušku Kusmuku koji je prezadovoljan ostvarenim rezultatom.

- Samo intenzivan rad, kao i intenzivno predavanje sebi i sportskim aktivnostima daju rezultate. Samodisciplina je jedini način da se dođe do ovog rezultata - naglasio je Duško Kusmuk, trener tekvondo reprezentacije BiH

Zvorničani će po lijepom pamtiti i sve što su vidjeli u najizolovanijoj zemlji na svijetu. Iako su BiH donijeli prve svjetske medalje, ona im nije pomogla. Put u Sjevernu Koreju su finansirali Grad Zvornik, predsjednik Republike Srpske Srpske Milorad Dodik i Ministarstvo porodice, omladine i sporta Republike Srpske.

Ostavite komentar

Unesite sva polja označena sa zvjezdicom (*).