Ulogujte se

Džajić: Zvezda je oduvijek i bila prvak svijeta

Dragan Džajić, legenda Crvene zvezde, kaže da je Zvezda bila prvak svijeta i prije potvrde Svjetske fudbalske federacije.

FIFA je prošle nedjelje i zvanično donijela odluku da se svi osvajači nekadašnjeg Interkontinentalnog kupa od 1960. do 2004. zvanično proglase za prvake planete.

- Naravno da je Crvena zvezda i do sada bila prvak svijeta, ali činjenica da smo sada dobili zvaničnu potvrdu i da je to ušlo u sve anale i istorijske knjige dodatno pojačava naš uspjeh. Uz trofej osvojen u Bariju, titula prvaka svijeta je jedan od najvećih trofeja u istoriji našeg kluba. Mi smo prvaci svijeta i to je razlog zbog koga se bavite ovom igrom, zbog koga vas pamte i zbog čega sve ovo radite, za tako velike uspjehe. Uvijek sam govorio činjenicu koju treba isticati, Crvena zvezda jeste bila najbolja na svijetu i to smo i dokazali kada god je trebalo. Zato smatram da naš uspjeh ostvaren u Tokiju treba da se pamti i da se obilježava - rekla je druga Zvezdina zvijezda i počasni predsjednik najtrofejnijeg srpskog kluba.

Crveno-bijeli su prvo 29. maja 1991. postali prvaci Evrope, pobjedom poslije penala nad Olimpikom iz Marseja, da bi iste godine, osmog decembra savladali čileanski Kolo Kolo na Nacionalnom stadionu u Tokiju (3:0).

Ostavite komentar

Unesite sva polja označena sa zvjezdicom (*).