Ulogujte se

Maljković: Svi kapaciteti za vrhunske rezultate u Tokiju

Predsjednik Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković izjavio je da je 2018. bila izuzetno uspješna za srpski sport.

Maljković je istakao da su svi planovi za ovu godinu fokusirani na obezbjeđenje maksimalnih uslova za vrhunske rezultata na Olimpijskim igrama u Tokiju 2020. godine.

- Srećan sam što, kao i prošle godine, ponovo mogu da kažem da je godina za nama bila izuzetno uspješna za sportiste Srbije. Osvojeno je ukupno 25 medalja na svjetskim i evropskim prvenstvima. Zadovoljstvo je konstatovati da su svi sportisti koju su osvajali medalje prepoznati od strane Olimpijskog komiteta i da su njihovi programi finansirani kroz program Tokio 2020 - rekao je Maljković na sjednici Skupštine OKS, koja je održana u Viminacijumu.

On je dodao da suštinu rada OKS čine upravo sportski programi, a među njima je svakako najvažniji Olimpijski program Tokio 2020.

 -Finansiranje naših najboljih sportista je nastavljeno kroz ovaj program, a posebno je važno da u ovom trenutku u prvoj kategoriji ovog programa imamo najviše sportista do sada - ukupno 23 u individualnim sportovima, kao i pet timova - rekao je Maljković.

Govoreći o planu za predolimpijsku 2019. godinu, Maljković je skrenuo pažnju da je namjera OKS da Olimpijski program Tokio 2020 doživi transformaciju sredinom godine kako bi postao pristupačniji sportistima koji su blizu ostvarivanja norme za nastup na OI i bude proširen i na finansiranje sportista iz druge kategorije, što je u ovom momentu više od 40 sportista.

- Svi kapaciteti sa kojima ova kuća raspolaže, i ljudski i finansijski, biće kao i do sada stavljeni u funkciju sportista i podržavanja njihovih sportskih programa, a sa idejom ostvarivanja glavnih ciljeva, a to su podizanje sportskog rezultata s akcentom na postavljanje vrhunskih rezultata u Tokiju 2020. godine, kvalifikovanje što većeg broja sportista za Igre i stabilno finansiranje programa identifikovanih olimpijskih nada za Pariz 2024. godine - poručio je Maljković.

Ostavite komentar

Unesite sva polja označena sa zvjezdicom (*).