Ulogujte se

Kovač: Nisam napravio čudo!

Selektor odbojkaša Srbije Slobodan Kovač rekao je da je presrećan zbog titule evropskog šampiona. Odbojkaška reprezentacija Srbije došla je na krov Evrope pobjedom nad Slovenijom u Parizu.

- Kada me je supruga pitala da odemo na odmor, kada se vratim sa Evropskog prvenstva i budemo malo u Kragujevcu, rekao sam joj da ne znam jer moramo da imamo prijemni - otkrio je Kovač na početku razgovora za RTS.

 Selektor je kazao da sve zasluge pripadaju igračima.

- Vjerovao sam stvarno u ovu ekipu, bilo je svega, mnogo toga u vezi sa samopouzdanjem... Prije nego što sam došao da budem selektor Srbije, uvijek sam pričao da imamo sjajnu i da su ovo fenomenalni igrači. To možemo da zaključimo gdje i kako igraju, i koliko su cijenjeni.

Bobu Kovača svi oslovljavaju kao čovjeka koji je podigao mušku reprezentaciju, ali on u prvi plan stavlja momke koji nose nacionalni dres.

- Nisam ja napravio čudo, nego sam organizovao vrhunske igrače da pokažu ono što najbolje znaju. Oni su to uradili fenomenalno, vidjeli smo i u finalu - strpljenje, disciplina, jedna fenomenalna igra i nismo dozvolili Slovencima da se razmahnu, osim prvog seta. Nemam šta reći, ovo je fenomenalno - zaključio je Kovač.

Ostavite komentar

Unesite sva polja označena sa zvjezdicom (*).