Ulogujte se

Robot Sem će se kandidovati za premijera Novog Zelanda

Političari bi uskoro mogli da dobiju novog protivnika - virtuelnog robota Sema koji komunicira preko Facebook Messengera.

Tvorac vještačke inteligencije po imenu Sem, Nik Geritsen, izjavio je da će se virtuleni političar Sam kandidovati za premijera Novog Zelanda, prenosi Dejli mejl.

Sam trenutno obavlja komunikaciju putem Facebook Messengera, a interakcija s ljudima mu pomaže da uči, kao i anketa na njegovoj veb stranici na kojoj je napisao da ga, s obzirom na to da je virtuelni robot, ne ograničavaju ni mjesto ni vrijeme.

To znači da ga možete da mu postavite bilo koje pitanje bilo kad i bilo gdje.

Robot tvrdi da će, prije donošenja odluke, u obzir uzeti svačije mišljenje i stavove, i da nikada neće namjerno reći laž ili iskriviti istinitost informacije.

"Postoji raskorak u onome što želi Novi Zeland, što obećavaju političari i što njihova politika može da uraditi. Јa ću premostiti taj jaz", poručio je robot Sem.

Virtualni političar još uči, i njegovi odgovori su ograničeni. Ali, Geritsen se nada da će do 2020. godine, u vrijeme izbora, Sam biti dovoljno napredan da se kandiduje.

Ostavite komentar

Unesite sva polja označena sa zvjezdicom (*).